Wanneer u interesse heeft om een polyester zwembad te kopen, bent u bij Handelsonderneming Zwikstra aan het juiste adres.

Polyester zwembaden zijn baden die afhankelijk van de grootte uit één stuk of meerdere segmenten vervaardigd worden. Het gebruikte materiaal is polyesterhars dat aangebracht wordt op een wapening van glasvezel. Het fabriceren van deze baden is hoogwaardig vakwerk dat maar door weinig bedrijven wordt beheerst.

Een polyester zwembad wordt in een mal gemaakt en de kwaliteit van de mal bepaalt grotendeels hoe goed en duurzaam het bad wordt. Vaak maakt een geïntegreerde inlooptrap deel uit van de mal en dus van het bad. Plaatsing kan verzorgd worden door gespecialiseerde bedrijven zoals Interhiva. Nadat de grond is uitgegraven moet een vloer van beton gestort worden, waarop het bad rust. Tussen de wanden en de aarde moet een zand/cementvulling gestort worden om de zijkanten van het bad gelijkmatig te steunen zodat ze - nadat het bad met water gevuld is - niet kunnen wijken. Een belangrijk voordeel van polyester zwembaden, is onder meer de snelheid waarmee een en ander gerealiseerd kan worden. Polyester zwembaden zijn in tal van modellen en uitvoeringen verkrijgbaar.

In een aantal gevallen kan het nodig zijn een bouwvergunning aan te vragen voor een zwembad. Kijk hier om online te controleren of u een vergunning nodig heeft.